שירי

סגירת עסק

שום, אנחנו סוגרים את העסק המשפחתי בעקבות חובות של העסק. רציתי לבדוק מהי ההתנהלות הנכונה מול ספקים. האם יש חוק? יש אצלנו סחורה שאנחנו רוצים להחזיר, האם מחובתם לקחת את הסחורה אם אנחנו סוגרים. קיבלנו תשובות שעלינו לשלם הובלה, שזה כמעט כמו הסכום של חלק מהסחורות. מה עושים במצב כזה?

גיא הרשקוביץ, עו"ד - מנהל הפורום

שלום רב, תשובה לשאלתך תלויה בהסכמים שיש לעסק מול הספק. כלל שמדובר בהסכם לאספקת סחורה בשיטת "קונסיגנציה" כי אז עומדת לכם הזכות להשיב את הסחורה לספק (באשר לתקופת הזמן שעומדת לכם – זה תלוי בהסכם עם כל ספק וספק). בנוגע להובלת הסחורה – שוב תלוי אם יש לכך התייחסות בהסכם מול הספק. ככל שאין לכך התייחסות ו/או אין הסכמים מול הספקים, הדעת הסבירה אומרת שאתם אחראים להובלה. קימת אפשרות לבצע "מכירת חיסול" (אם מדובר במוצרים שנמכרים לצרכן וגם אם מדובר במוצרים שניתן למכור לסיטונאי) נכון שהתמורה שתתקבל מופחתת, אך מנגד, עלות ההובלה משתווה לתמורה שאולי ותתקבלו מהספק בחזרה ( וגם זה תלוי אם יש הסכם לגבי החזר סחורה). אשמח לעמוד לרשותכם. ניתן להיכנס לאתר המשרד בכתובת http://ghlawoffice.co.il/ ו/או לדף הפיסבוק בכתובת http://www.facebook.com/gh.lawoffice , שם תוכלו למצוא תכנים שיכולים לעזור לכם, בהווה ובעתיד. בברכה, גיא הרשקוביץ, עו"ד

שרון

שלום רב, אשמח לייעוץ ראשוני. רוצה לפרק חברה בע"מ שלה 2 בעלי מניות, אחד אני, השני חסוי שאני אפוט' שלו לגוף ורכוש ע"פ דין. אני דירקטור יחיד בחברה וגם מנהל שלה. החברה אינה פעילה זה 10 שנים, ללא נושים, ללא חובות למעט לרשם החברות בשנתיים אחרונות. כמה מהר אפשר לזוז עם הפירוק ומה צריך לעשות? תודה מראש

עו"ד גא הרשקוביץ, מנהל הפורום

שרון שלום רב, אשמח לעמוד לשירותך. ראשית עלי לברר האם החסוי היה מלכתחילה (ממעד הקמת החברה) חסוי שנרשם כבעל מניות? בעיקרון מדובר בהליך פורמאלי בעיקרו. יש לשלם חובות לכל הרשויות השונות. יש להביא אישורים מכל הרשויות על סגירת תיק החברה. כמובן שיש לוודא שאין הליכים משפטיים תלויים ועומדים כנגד החברה ו/או תביעות חוב ו/או דרישות לתשלום חובות מהחברה (מעבר לחובות לרשויות). יכול להיות שיעלה הצורך לבקש את אישורו הרשמי של האפוטרופוס הכללי. לאחר כל אלו, מתחילים בהליך הבירוקרטי.