שירן

הקמת חברה

שלום רב, אנו מעוניינים לברר פרטים לגבי הקמת חברה לייבוא תכשיטים מעוצבים על פי הזמנה . החברה עובדת כיום בחו"ל והיום אנו מעוניינים לפתוח שלוחה עצמאית בארץ . האם החברה יכולה להיפתח על בעלים בעל אזרחות זרה ? האם אפשר בתחילה לפתוח כעוסק פטור עד לקבלת מצב רווחים ואם החברה מצליחה ? אם אני עובדת עם סוכני מכירות עצמאיים אשר השכר שלהם יהיה אחוז לפי מכירות האם אני צריכה לשלם להם בתלוש משכורת וביטוחים ? תודה

עו"ד גיא הרשקוביץ, מנהל הפורום

שירן שלום רב, בעל מניות בחברה בישראל חייב להיות אזרח ישראלי. בדרך כלל פותחים עסק כעוסק פטור או עוסק זעיר ובהתאם לקצב המחזור מחליטים להתקדם ולפתוח חברה בע"מ (בעניין זה רצוי להתייעץ עם רו"ח). לגבי עובדים - צריך לסכם תנאי עבודה. האם הם נותנים לך שיורתים של קבלני משנה או האם הם עובדים שלך. מאוד רצוי לקבל ייעוץ משפטי מעמיק יותר בסוגיה זו שכן יש נטיה ל"העסיק" קבלני משנה ואז בסופו של יום הם נחשבים כעובדים לכל דבר ואז חובתך לשלם להם כספים שלא לקחת אותם בחשבון מראש. בברכה, גיא הרשקוביץ, עו"ד