משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים

גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים

בוגר המכללה למינהל – מקים ושותף במשרד. המשרד עוסק בתחום הרחב של המשפט המסחרי לרבות בליווי ויעוץ רכישת נכסים ו/או במכירתם, עריכת הסכמים מסחריים ועריכת חוות דעת מסחריות ומתן ייעוץ משפטי שוטף. בנוסף, משרדנו מספק ללקוחותיו שירותים משפטיים בתחום דיני התאגידים לרבות סיוע בהקמת חברות ושותפויות, עריכת הסכמי מייסדים ושותפויות, עריכת הסכמי מכירת / רכישת מניות, הקצאת מניות, הסכמים בין בעלי המניות והסכמי הלוואה.

קביעת פגישה
0539374036
חזרה לפורום

הסכמי סודיות ותחרות

אור
אורי ורד

שלום, אני בעל חברה העוסקת בפיתוח מוצר, ואני רוצה להחתים את כל העובדים על הסכם כזה שאם הם יעזבו - הם לא יתחרו בי במשך שנה לפחות. הייתי שמח לדעת האם זה פוגע בחופש העיסוק? האם זה אפשרי? האם יש פורמט קבוע? תודה רבה!!

RE:
עו&
עו"ד גיא הרשקוביץ

שלום אורי, ככלל, הגבלה כזו בהסכם עבודה יש בה משום הגבלה של חופש העיסוק. יחד עם זאת, קיימות דרכים לעגן את ההגבלה הזו במסגרת הסכם העבודה. ההגבלה צריכה להיות אקוויוולנטית למעמד העובדים, לתפקידם בחברה, לתנאי העסקתם בחברה ועוד ועוד. אין למעשה פורמט קבוע והוא בדר"כ נערך בהתאמה לנתוני המעסיק ועובדיו. אגב, קיימת חשיבות גם להבטיח שמירה על זכויות קניין רוחני ומידע סודי (פיתוח מוצר). לעיתים, קיימת נטייה לבלבל בין העדר תחרות (מוגבל לתקופת זמן) לבין שמירה על זכויות קניין רוחני ובכלל זה מידע סודי (Aאינו מוגבל בזמן גם לאחר סיום העבודה). בברכה, גיא