דוד

פירוק חברה- מה ניתן לעשות כאשר השותפים מפסיקים פעילות בחברה

שלום, רציתי לברר אני שותף עם עוד 2 שותפים בחברה, עכשיו אני שם לב שהם מתחילים להוריד פעילות בחברה, והדבר גורם לירידה במכירות ובפעילות, הם לא משלמים לספקים, האם אני יכול להגיש תביעה לפירוק לביהמ"ש לפני שהנזקים יחמירו, מה מומלץ לעשות?

גיא הרשקוביץ, עו"ד מנהל הפורום

דוד שלום, הפסקת פעילות של החברה, ואי תשלום לספקים, ע"י השותפים שלך מעלה תמיהות לגבי כוונותיהם. עם זאת, פירוק חברה יכול שיהיה בהתקיים אחד מהמצבים הבאים או בהחלטה מרצון של החברה, שתתקבל או ע"י ביהמ"ש אם מתקיימת אחת מעילות הפירוק ע"י ביהמ"ש, לדוגמא האם החברה חדלת פירעון. כדי לענות על כך יש לעשות בדיקה של מצבה של החברה הכנסותיה, הוצאותיה והמימון העצמי שלה, מוצע לפנות להשלמת פרטים ובדיקה בדרכים המקובלות.