משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים

גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים

בוגר המכללה למינהל – מקים ושותף במשרד. המשרד עוסק בתחום הרחב של המשפט המסחרי לרבות בליווי ויעוץ רכישת נכסים ו/או במכירתם, עריכת הסכמים מסחריים ועריכת חוות דעת מסחריות ומתן ייעוץ משפטי שוטף. בנוסף, משרדנו מספק ללקוחותיו שירותים משפטיים בתחום דיני התאגידים לרבות סיוע בהקמת חברות ושותפויות, עריכת הסכמי מייסדים ושותפויות, עריכת הסכמי מכירת / רכישת מניות, הקצאת מניות, הסכמים בין בעלי המניות והסכמי הלוואה.

קביעת פגישה
0539374036
חזרה לפורום

העברת עובדים בחברה לחברה אחרת

רוע
רועי

שלום רציתי לברר, אם החברה שאני עובד מוכרת את הזכויות לחברה אחרת (אני חושב שזה חברה אחרת) האם יש משהו שמגן על העובדים ואם כן האם הם מחוייבים לאותם תנאים ושכר כיצד ניתן לברר את זה בוודאות אשמח לתשובה

RE:
גיא
גיא הרשקוביץ, עו"ד מנהל הפורום

תשובה לשאלתך רועי שלום, חילופי מעבידים במקום העבודה היא אפשרות קיימת , כאשר החברה נמכרת למעסיק חדש ואילו העובד השכיר שמועסק במקום, בעצם אתה הופך להיות עובד של המעסיק החדש, וכתוצאה מהמעמד המעסיק החדש הופך לחב בחובותיו כלפיך. המעביד החדש מחוייב למלוא הזכויות הסוציאליות שלך החל מיום תחילת הוותק שלך בחברה. עם זאת למעסיק עומדת הזכות לפטר, משיקוליו יחד עם תשלום פיצויי פיטורים כמתחייב. בתי הדין לעבודה ובית המשפט העליון קבעו במגוון רחב של פסקי דין כי מי שעובד בעסק שבעליו הוחלף, הופך באופן מיידי להיות עובדו של הבעלים החדש אשר רכש את העסק. ככל שעולה חשש לפגיעה בזכויותיך, הנך מוזמן לפנות למשרדי להשלמת פרטים ובדיקה.