רביד

אפליה בהשכרת מבנה ציבורי

שלום רב, לא ממש מצאתי את הפורום הרלוונטי, מקווה שכאן זה בסדר. התעניינתי לגבי השכרת כיתה בבית ספר מרשת אורט, נמסר לי מהמזכירה שבית הספר משכיר כתות לכל המעוניין ויחזרו אלי בשמחה. לצערי לא קיבלתי מענה, כשפניתי בשנית קיבלתי מייל מעורפל מהאחראית על הנושא כי אין באפשרותה להשכיר כיתה באף אחד משלושת בתי הספר של אורט בעיר. כשביקשתי לדעת מדוע, אמרה שמהרבה סיבות ושהיא לא חייבת להסביר. העניין הוא שלפני כחודש הושכרה כיתה באותו בית ספר, עבור מטרה זהה לשלי, לבן של ראש מנהל החינוך והרווחה בעיר. מסתבר שעבורו זה כן אפשרי, דבר המעלה מבחינתי המון סימני שאלה. הרי מטרת בית הספר, בהנחה שעושה זאת, היא להשכיר כמה שיותר כיתות ובכסף לשפר את חווית הלמידה של התלמידים. ברור לי שהסיבה היא לא חוסר מקום, כיוון שיש עשרות כתות בשלושת בתי הספר. חשבתי לברר שוב בשבוע הבא לגבי השכרה והפעם עבור מטרה אחרת ולראות מה תגובתם. האם יש בעיה בהתנהלות או שרק אני חושב כך ? אם כן איך עלי לפעול, מבחינתי זו פגיעה וחוסר שיוויון ומתן הזדמנות שווה לכולם. מריח לי כמו התערבות פנימית ומניעת תחרות. תודה רבה !

גיא הרשקוביץ, עו"ד מנהל הפורום

תשובה לשאלתך רביד שלום וברכה ובוקר טוב אכן ככלל רשות מקומית מחוייבת לנהוג בשוויון, זוהי חובת יסוד של כל רשות מרשויות המדינה, לרבות רשויות מקומיות. ביחס לשאלתך, יש להבין תחת איזה מתווה מושכרות הכיתות והאם קיים איזה נוהל של הרשות בעניין, הנחייה או תקנה. כמו כן ציינת כי פנית בשנית לגבי השכרת כיתה למטרה אחרת, האם קיבלת התייחסות לכך, נדרשים פרטים נוספים ביחס למטרת ההשכרה, תדירותה, היקפה, האם מעוגן בהסכם או לא. על פניו לאור הנסיבות שציינת נראה כי יש מקום לבחון את ההתנהלות במקרה דנן ובהתאם את דרכי הפעולה העומדות לפתחך ומוצע לפנות להשלמת פרטים ובדיקה בדרכים המקובלות.