שרון

סגירת עסק או מכירתו

שלום אני רוצה למכור את העסק שלי לפני שאני אקלע לחובות, האם אני חייב למכור גם את החברה או רק את הפעילות העסקית, כיצד מומלץ לבצע זאת? כרגע העסק לא רווחי אך גם לא בהפסדים רק יש לו פוטנציאל צריך עוד השקעה כספית

עו"ד גיא הרשקוביץ

שרון שלום רב ותודה על שאלתך חשוב לקבל פרטים נוספים על מצב העסק. האם הינך בעלים יחיד של חברה בע"מ או שמא העסק מנוהל על ידי עוסק מורשה? ככל שיש עוד שותפים מומלץ לעשות זאת באמצעות הסכם הפרדות, ככל שמדובר בחברת/עסק יחיד יש משמעות אם מדובר בחברה או בעוסק מורשה שכן ככל ומדובר בחברה ומאזניה שלילים אזי הפסד החברה ניתן לקיזוז עתידי במס מה שאומר שמי שירכוש את החברה יוכל לקבל הטבות מס עתידיות. חשוב גם להבין האם בכוונתך להמשיך ולהפעיל עסק אחר באמצעות החברה. אתה מוזמן לפנות למשרדי לצורך השלמת פרטים והמשך בדיקה, בדרכים המקובלות.