דוד מאיר

הפרת הסכם שותפות שבעל פה

שלום רב לעוה"ד גיא אני ועוד שני שותפים, מפעילם ביחד שתי מסעדות. בהתאם ליעוץ מס שקיבלנו נפתחו שתי חברות נפרדות כך שכל חברה מנהלת ומחזיקה מסעדה אחת. הפרדנו את החלוקה כך שרק אחד מהשותפים נרשם כבעלים של חברה אחת. אחד השותפים ניצל מצב זה כדי להדיח אותי ושותף נוסף מהמסעדה. מה ניתן לעשות?

גיא הרשקוביץ, עו"ד מנהל הפורום

דוד שלום רב ותודה על שאלתך, חשוב לקבל פרטים נוספים על מצב העסק, האם זו חברה בע"מ או שמא העסק מנוהל על ידי עוסק מורשה? יש מספר תשובות כאשר הדבר תלוי גם בסוג החברה, מהות העסק ועוד מגוון פרטים שמשפיעים על קבלת ההחלטות בשותפות של הבעלים, כתוצאה מהחלוקה עליה הסכמתם. כמו כן, חשוב לדעת באלו דרכים פעל אחד השותפים להדחתך, על מנת לשקול דרך משפטית לטיפול. הנך מוזמן לפנות למשרדנו להמשך פרטים ובדיקה בדרכים המקובלות.