משפטי– זאפ
משפטיפורומיםייעוץ וליווי לחברות ושותפויות, הקמת חברות ועסקיםהעברת מניות מחברה וחבות בפני רשויות החוק והמס

מנהלי הפורום

גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים

גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים

בוגר המכללה למינהל – מקים ושותף במשרד. המשרד עוסק בתחום הרחב של המשפט המסחרי לרבות בליווי ויעוץ רכישת נכסים ו/או במכירתם, עריכת הסכמים מסחריים ועריכת חוות דעת מסחריות ומתן ייעוץ משפטי שוטף. בנוסף, משרדנו מספק ללקוחותיו שירותים משפטיים בתחום דיני התאגידים לרבות סיוע בהקמת חברות ושותפויות, עריכת הסכמי מייסדים ושותפויות, עריכת הסכמי מכירת / רכישת מניות, הקצאת מניות, הסכמים בין בעלי המניות והסכמי הלוואה.

קביעת פגישה
0539374036
חזרה לפורום

העברת מניות מחברה וחבות בפני רשויות החוק והמס

אור
אורי

היו לי 35% מסך המניות בחברה הזנק. לחברה לא היה חשבון בנק פתוח, אך לא הייתה בו כל פעילות, לא היה לה תיק ברשויות המס ושום פעילות כלכלית ו/או חיצונית בכל מקרה. לאחרונה הוחלט על הפסקת פעילות החברה. במסגרת זאת העברתי את כל מניותיי. עו"ד שביצע את ההעברה טען שכעת אין שום קשר ביני ובין החברה בעיני רשויות החוק והמס. בזמן העברת המניות החברה הייתה פעילה ולא היה לה שום חובות. החברה נותרה פתוחה. האם ייתכן מצב שבו פעילות עתידית בחברה ובמניותייה עלולה לסכן אותי? לשם כך - גם אי תשלום עתידי האגרה השנתית של החברה שנותרה פתוחה - האם יכול להשפיע עליי בעתיד או לחייב אותי באיזושהי צורה ?

RE:
גיא הרשקוביץ עו"ד מגשר ונוטריון
גיא הרשקוביץ עו"ד מגשר ונוטריון

אורי שלום, במענה לפנייתך, ראשית יש לבחון את הסכם המייסדים למול הסכם העברת המניות. החוזים הללו הם נקודת המוצא של הבדיקה. מוצע לפנות למשרדנו לשם השלמת הייעוץ ובחינת ההסכמים בדרכים המקובלות.