תמיני

יישום יפוי כוח מתמשך - הנחיות מקדימות

שלום, לא ברור לי .. לאחר הפעלת י-כ-מ, כאשר מיופה כוח פונה, למשל לבנק או לבי"ח, בנושא הקשור לממנה ... האם הוא מציג את כל המסמך לרבות ההנחיות המקדימות, או, רק את הפרק הרלבנטי? .. שהרי יש כאן פגיעה בצנעת הפרט של הממנה - אין סיבה שהבנק ידע על מצבו הרפואי של הממנה, והפוך, לא מענינו של בית החולים לדעת מה מצבו הכלכלי של הממנה? מהי הפעולה הנחוצה / איך פותרים סוגיה זו? תודה רבה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד אירן סיבוני

שלום רב, יפוי הכח המתמשך אינו מפרט את מצבו הרפואי של הממנה ולא את מצבו הכלכלי, אלא רק מיהם מיופי הכח ובאילו עניינים הם מוסמכים לפעול. כל מסמך רפואי או אחר על פיו נקבעת אי כשירות הממנה , אינה חלק מיפוי הכח ונשלחת רק לאפוטרופוס הכללי.