ליאת רומנו

הפעלת רק החלק הרכושי של ייפוי הכוח המתמשך

נגיד ויש מסמך ייפוי כוח מתמשך שאמא שלי היא הממנה ואני מיופת הכוח. היא עדיין בהכרה מלאה ולא מצב של "לא מבינה בדבר" אבל היא עברה אירוע רפואי לאחרונה וקשה לה להתנייד ממקום למקום לתקופה ממושכת אולי לצמיתות. ונגיד שעכשיו לצורך כמה עניינים של פיננסיים - דורשים ממנה להגיע פיסית למקום כזה או אחר (בנק, בית השקעות, חברת ביטוח וכ"ו) אבל זה קשה לה ולכן היא מעדיפה שאני, הבת שלה, תעשה את זה בשבילה והיא רוצה להפעיל רק את החלק הרכושי בייפוי כוח מתמשך למרות שהיא עדיין בסדר בראש ו "מבינה בדבר". זה אפשרי בשבילה להפעיל או שצריך מסמך ייפוי כוח מתמשך חדש?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אירן סיבוני

שלום רב, אם כמו שאת אומרת היא כשירה קוגניטיבית להחליט החלטות ורופא יקבע שאכן כך, אז לא ניתן בשלב זה להפעיל את יפוי הכח המתמשך, אך כן אפשר לשקול חתימה על ייפוי כח נוטריוני שיאפשר ביצוע פעולות בשמה של אמך בשל קשיי הניידות, בהתאם לצורך הספציפי. ממליצה להתייעץ עם עו"ד לגבי נוסח יפוי הכח.