נריה

יפויי כח בלתי חוזר נוטריוני

אבקש לשאול האם יפויי כח נוטריוני בלתי חוזר לנכס, תקף גם לטחר פטירת האדם, או סתריך להשתמש בצו ירושה? יש בדבר סכנה לשימוש ביפוי לפני צו ירושה, אבל לאחר שהאדם נפטר? או שכוחו של היםויי כח בתוקף הוא חוקי ותקף? תטדה

עו"ד נורית פיש

באופן כללי יפוי כח בלתי חוזר ניתן בדיוק למטרה שאם נעשתה עיסקת מקרקעין והמוכר או הקונה נפטר ניתן יהיה לרשום בטאבו על סמך יפוי הכח הבלתי חוזר מבלי להמתין לצו ירושה

עו"ד נורית פיש

לשם כך בדיוק ניתן יפוי כח בלתי חוזר ובתוכנו כתוב במפורש כי לאור העובדה שהתמורה ניתנה במלואה מחייב יפי הכח את יורשיו של נותן יפוי הכח. חשוב לקבל בכל עיסקה יפוי כח בלתי חוזר . מקובל שיפוי הכח נותר בידי ב"כ המוכר ונמסר לרוכש לאחר תשלום מלוא התמורה .