עמית

השלכות עתידיות של נכות נפשית קבועה\זמנית

הגשתי בקשה לנכות נפשית בביטוח לאומי וקיבלתי נכות נפשית זמנית על פוסט טראומה שעברתי בצבא עד חודש יולי 2017 השאלה שלי היא כזאת - אם אני מוכרת כנכה נפשית זמנית או קבועה (והאם יש הבדל?) אותה, מהן ההשלכות השליליות של זה בעתיד? (בנוגע ללימודים, עבודה, רשיון נהיגה וכו'). אני רוצה ללמוד משפטים ולהיות עורכת דין. (כרגע עושה פסיכומטרי) האם זה יפריע למקצוע הספיציפי הזה? עדיין לא ניגשתי לטסט לרכב אבל אני לומדת בימים אלו - האם זה יפריע גם לזה? תודה רבה.

עו"ד תמר סיון

עמית שלום, נכות זמנית כשמה כן היא - זמנית. אם המצב ישתנה לטובה יתכן והנכות תרד או אף תבוטל כליל. בכל מקום שבו קבלה לעבודה כרוכה במסירת פרטים על מצבך הבריאותי תצטרכי לדווח על הנכות הנפשית, אך הדבר לא בהכרח יפריע. לדוגמא, לגבי רשיון נהיגה, מי שיש לו נכות נפשית משמעותית עשוי להיות מוזמן לבדיקת התאמתו לנהיגה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים, אך בדיקה לא בהכרח מסתיימת בפסילה, ולא בכל נכות נפשית יש פגיעה בכושר הנהיגה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל