ראובן

האם ניתן לתבוע את משרד הביטחון?

שלום, במהלך שירותי נשלחתי לעקירה כירורגית ב"מרפאת צהל "בבית חולים אזרחי. שם חתמתי על טופס הסכמה לטיפול שמבהיר את הסיכונים ובו אני מצהיר שהרופא הבהיר לי בעל פה את הסיכונים. בסופו של דבר לרוע מזלי נפגעתי ואחד הסיכונים אכן חל עליי, נפגע לי עצב הלשון. שאלתי היא האם במידה והנזק הוא תמידי אני יוכל בעתיד לתבוע ולדרוש פיצויים\אחוזי נכות ממשרד הביטחון? למרות החתימה על הטופס הסכמה מדעת. בנוסף אני סוחב איתי פציעה נוספת מהשירות כבר קרוב לשנה וחצי וכנראה שתלווה אותי גם אחרי השירות. האם ניתן לתבוע ולבקש הכרה על שתי פציעות שונות ? תודה רבה.

עו"ד תמר סיון

ראובן שלום, לגבי עקירת השן, אם הפעולה בוצעה בצורה תקינה וללא רשלנות, אין לך עילת תביעה. אם הנזק נגרם עקב רשלנות בביצוע העקירה, יש לך עילת תביעה. ניתן להגיש תביעה אחת על פציעות שונות, ואם יקבעו לך אחוזי הנכות, הם יחושבו על שתי הפגיעות יחד.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל