חנן

האם ניתן לתבוע במקרה הזה?

שלום רב, במהלך שירותי הצבאי הופנתי לטיפול שיניים כירורגי, החתימו אותי שם על טופס הסכמה לניתוח בו כתוב הסיכונים והסיבוכיים האפשריים. אחד הסיכונים אכן התממש- נפגע לי העצב של הלשון ואיבדתי את התחושה בחצי לשון, את חוש הטעם חלקית. וסובל מכאבים נויירופטים. במידה ומצבי הוא קבוע ולא זמני האם ניתן לתבוע את מערכת הביטחון למרות החתימה על טופס ההסכמה? האם להורדת פרופיל בזמן שירותי הצבאי יש חשיבות או תרומה להמשך התביעה?

עו"ד תמר סיון

חנן שלום, עצם החתימה על טופס הסכמה אינה מונעת תביעה. נושא הפרופיל אף הוא אינו רלבנטי. השאלות החשובות הן מדוע נזקקת מלכתחילה לטיפול, והאם הנזק שנגרם לך נובע מרשלנות או מטיפול לקוי. אם מלכתחילה נזקקת לטיפול הכירורגי בגלל נזק שקשור לשירות (למשל חבלה בשיניים בשירות), הרי שכל נזק נוסף, שנגרם עקב הטיפול הרפואי בפגיעה הראשונית, יחשב גם הוא ע"ח השירות וניתן לתבוע בגינו. אם נזקקת לטיפול שיניים מסיבה שאינה קשורה לשירות, יש לך עילת תביעה רק אם הטיפול היה רשלני או לא מיומן, ועקב כך נגרם נזק.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל