נעמה בן

מזונות - האם נכה צה"ל חייב במזונות?

אחותי בתהליכי גירושין מנכה צה"ל, לא עבדה כל השנים שהיתה איתו וגם הוא לא עקב הפציעה... וחיו מהקצבה ומעזרה מההורים...היו 13 שנים יחד ויש 2 ילדות קטנות. האם הוא מחוייב לתת לה מזונות? ואם כן מהיכן יתן? האם מותר לה לנגוע בקצבה שלו? הוא טוען שהיא לא יכולה לגעת בקצבה שלו ושהוא לא מתכוון לתת לה כלום.

עו"ד תמר סיון

נעמה שלום, נכה צה"ל אינו פטור ממזונות. חוק הנכים אוסר על עיקול של התגמול אולם יש פסיקה שצמצמה מאוד את האיסור הזה. בנוסף, יש סעיף בחוק שלפיו אם הנכה לא מפרנס את מי שתלויים בו, משהב"ט יכול להעביר הכספים לאותם תלוים. (סעיף 39 לחוק הנכים). הדבר נכון במיוחד לגבי תוספות לתגמול שמשתלמות עבור הילדים (למשל נכה שמקבל תגמול נצרך ויש לו ילדים קטנים מקבל תוספת לתגמול בגלל הילדים)

נעמה בן

תודה רבה!!! ..............................................................................................................................................................................................................................................

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל