אנונימי

האם ישנה עילה מוצדקת להגשת תביעה?

שלום רב, לפני כ-10 שנים התגייסתי לשירות חובה בחי״ר הייתי חייל בודד ללא תמיכה, במשך החודש הראשון לשירות חשתי חוסר מסוגלות נפשית להתמודד במסגרת הצבאית ורצון לשים קץ לחיי, פניתי לפיקוד שלא לקחו ברצינות את טענותיי, לאחר מספר ימים ניסיתי לשים קץ לחיי עם סכין בידיים בערך כ-10 חתכים, באותו הערב גם ניסיתי לברוח מהבסיס והעלו אותי למשפט עם החלטה ל-20 ימי מאסר. בבית המאסר כלאו אותי בחדר מיוחד אזוק 24/7 עם השגחה כדי שלא אפגע בעצמי ולאחר תקופת המאסר שחררו אותי על סעיף ״רפואי״ נפשי כמובן לאחר פגישה עם פסיכיאטר צבאי שכתב חוות דעת מקצועית וכו׳. לסיכום אני עד היום סובל מהטראומה שהייתה לי שם והצלקות ואלמנטים נוספים שמפריעים לי לתפקד בצורה נורמטיבית. ברצוני לשאול האם יש בידי עילה מוצדקת ומספיקה להגיש תביעה למשרד הביטחון? או שחבל על הזמן והאנרגיה. תודה רבה

עו"ד לביא נעים

שלום רב, לאור חלוף הזמן תביעה מול משרד הביטחון בעייתית. עם זאת, ניתן להגיש תביעת נכות לביטוח הלאומי, נשמח לסייע לך. אתה מוזמן לפנות למשרדנו בעניין

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל