קובי, קובי

תביעה להכרה מחדש

שלום וברכה בשירותי הצבאי לפני למעלה מעשרים שנה עברתי התעללות קשה בטירונות, התעללות שהתאפיינה בין היתר פיזית, נפשית ואף מינית. מעולם מעולם לא פתחתי נושא זה בפני איש גם לא בפני שום גורם מטפל מקצועי כזה או אחר. כמובן שנכנסתי לדיכאונות ולחרדה, וכך ניסיתי לשים קץ לחיי ובהזדמנות ראשונה שהייתה לי כך עשיתי, כשהייתי לבד עם נשקי האישי בשמירה, יריתי לעצמי בבטן, לא יודע להגיד אם לדאבוני או לשמחתי ניצלתי ונפצעתי באורח קשה מאוד. נפתחה נגדי חקירת מצ"ח, כנראה מטעמי פחד ובושה שליוו אותי בזמנו, הכחשתי כל קשר להתאבדות וטענתי לתאונה. כך נסגר התיק. במשך כל אותן השנים לא עוזבות אותן האירועים אליהן נקלעתי בעל כורחי. הגשתי תביעה למשרד הביטחון שהכיר בי ונתן לי 27 אחוזי נכות בגין מצב לאחר ניתוח בטן וצלקות שאלתי היום היא כזו: האם היום עשרים ושתיים שנה אחרי אוכל להגיש תביעה למשרד הביטחון על סעיף נפשי, היות ומלווים אותי חרדות ודיכאונות מדי פעם במשך כל אותן השנים, אף שלא העזתי לספר על כך לאיש?

עו"ד תמר סיון

קובי שלום אפשר להגיש את התביעה אך יהיה קשה מאוד להוכיחה. צריך לבדוק, בין היתר, מה נרשם במסמכים מהחקירה שנערכה אז (האם למרות דבריך שמדובר בתאונה עלה כבר אז חשד למעשה אבדני והאם נעשה נסיון לבדוק סיבה אפשרית לכך). כן יש לבדוק מה היתה התרשמות המטפלים בך לאורך השנים והאם ניתן כיום לאתר עדים שיוכלו לאשר שהיתה התעללות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל