לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
נטעלי

ביצוע האזנה ומעקב למכשיר נייד

אני חיה בנפרד מבעלי, וידוע לי כי הוא מנהל אחרי מעקב.מגיעה אליו אינפורמציה לגבי ,לגבי שהייה שלי בבית מלוןבנופש, כולל שם המלון.אינפורמציה זו יכולה להגיע אליו רק דרך מכשיר הטלפון הנייד שלי. ביצעתי איפוס של המכשיר, מחיקת התוכנה, והעלתי אותה מחדש. האם יש לו דרך לבצע האזנה למכשיר שלי מבלי שהמכשיר נמצא אצלו? האם המעקב אחרי הוא חוקי?

חיים פנחס (שוגון)

ביצוע האזנה לטלפון קוי/סלולרי הנה עבירה על החוק לגבי המקרה הפרטי שלך ייתכן וקיימת האזנה למכשיר הנייד שלך לשאלתך - ניתן לבצע האזנה גם אם המכשיר שלך לא בידיו - אך יש אופציות נוספות כמו מכשיר האזנה ברכב או בבית או מעקב פיזי או הוצאת פרטי אשראי ועוד מומלץ לפנות לחוקר שיבדוק או לחלופין להגיש תלונה למשטרה

נטעלי

האם אני יכולה להגיש תלונה במשטרה גם אם אין לי דרך להוכיח כי הוא מוציא מיידע לגבי, ולגבי מעשי? אין לי רכב, ואין לו גישה לדירה בה אני מתגוררת, כך שהמעקב הוא פיזי או דרך הנייד אך ברור לי במפורש כי הוא יודע היכן אני ומה מעשי

חיים פנחס (שוגון)

אם קיים חשד לעבירה, תפקיד המשטרה הוא לחקור ולבדוק האם בוצעה עבירה .אבל על מנת לייעל ולגרום למשטרה לתעדף את הטיפול בחשד זה ,עדיף למסור תלונה המגובה בראיה או תחילת ראיה, לכן מומלץ לפני מסירת תלונה בחשדות כפי שתוארו על ידך לבצע בדיקה יסודית ע"י חוקר פרטי שיבדוק מהיכן דולף המידע והאם מדובר בהאזנות סתר שבניגוד לחוק

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חקירות פרטיות