לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יצבי

התערבות בצוואה

אחי אחראי על כל הכספים וחשבון הבנק של אבי ז"ל. אנו 6 אחים ואחד האחים הוא מיופה כח בחשבון של אבי. עכשיו גילינו שאבי ערך שינוי צוואה ורק אחי מיופה הכח ועוד אח ידעו . ללא ידיעת אף אחד משאר האחים. אחי עשה כנראה עבודה טובה ודאג לאישור פסיכוגריאטר שיאשר שהכל בסדר. אני שוחחתי עם אחי והקלטתי אותו בהקלטה סמויה. וכששאלתי אותו מדוע אתה מנהל את הכספים של אבא? אז הוא ענה לי בזמן האחרון(כשנה לפני הצוואה)הבאתי לאבא הרבה כספים ואני מרגיש שנעלם הרבה כסף. אז שאלתי את האח אז מה עשית? אז הוא ענה לי שהוא החליט ,שמאותו הרגע הוא מוציא כספים לאבא שלי והוא בודק לאן כל דבר הולך. שאלתי היא האם אפשר ללמוד מהמשפטים שאחי אמר בשיחה נקיה ופשוטה. שאבי חדל מלתפקד באחריות על הכספים? האם זה פוגע בכשרות הצוואה?(כאשר אחי משלם כספים לע"וד ולרופא) ויש לו צד בעיניין. ויש לי הקלטה שהוא אומר שהוא ביקש מהעו"ד שיביא רופא ספציפי לבדיקה של הסבא. עכשיו מתגלה שהרופא עובד עם אשתו של אח שלי השני האם בזה שהוא ממליץ לעו"ד על רופא ספציפי זה לא בעייתי? 

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

השאלה שלך מרובת פרטים ומבולבלת ביותר. הנה תשובות למה שהבנתי: אם אביך נפטר,כל יפוי כח והרשאה שנתן לפני פטירתו בטלים. אם יש בקשה לקיום צוואה ואתה סבור שנעשו דברים לא כשרים, עליך להגיש התנגדות. אם ניתן כבר צו קיום ולא התנגדת למרות שידעת על בעייתיות - יש בעיה. נראה לי שראוי שתפנה ליעוץ עם כל המסמכים והפרטים שבידיך.

יצבי

אני רוצה להגיש התנגדות על הצוואה בטענה שאחי נטל חלק בעריכת הצוואה. בזה שהקלטתי אותו שהוא אמר לעו"ד שהוא מעוניין שיהיה פסיכוגריאטר. ועוד הוא הוסיף חטא על פשע וביקש מהעו"ד שיפנה ספציפית לרופא מסוים כשידוע שהרופא הזה עובד עם אישתו של אח שלי השני שלפי טענתי הוא חלק מהמרקחה שהם רקחו. עכשיו יש לי את זה מוקלט. וגם הקלטתי אותו שהוא אומר שכל החיים הוא עזר לאמא ואבא שלי בכספים. ושבעת עריכת הצוואה הוא טוען שהלכו לאיבוד כספים ולכן הוא החליט שהוא מושך כספים ואחראי על כל שקל. שאלתי אותו מי החליט הוא ענה לי אני. גם זה מוקלט. ונראה לי שזאת הוכחה מספקת לשליטה בכספים שמובילה לזה שאבי היה תלוי באחי. לפי עניות דעתך יש פה קייס? 2.אם התשובה היא כן ובכנות. אזי כמה עולה כזה יצוג. 3. אלו הוכחות טובות?

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

אני חוזר למה שכתבתי לך בסוף התשובה הקודמת - פנה ליעוץ עם כל המסמכים ותוכל לקבל תשובות יותר טובות מפורום זה. שכר טרחה על ייצוג תלוי בשיקולים שונים שכל עורך דין שוקל לעצמו ותלוי גם בעובדות המסויימות של המקרה שלך.

יצבי

זה לא ניקרא התערבות בצוואה ברגע שהוא מודה שהוא פנה לעוד וביקש שיהיה פרופסור שיבדוק ?

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות