לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שרון

צוואה לאחד האחים

שלום לאחר שאבא שלי נפטר , התברר שהוא רשם צוואה לאח אחד (אנחנו 4 אחים) השאלה שלי היא האם יש קשר בין הצוואה לצו ירושה , בבנק של אבא שלי יש כסף שהוא מתחלק ל-4 ויש גם רכב , האם אנחנו צריכים לחכות עד שהירושה מאושרת ע"י רשם הירושות או שאפשר לקבל צו ירושה על הכספים בנפרד ועוד שאלה , האם זה תקין מבחינה חוקית שהיורש הוא זה שפתח את התיק אצל העורך דין ולהיות בזמן כתיבת הצוואה ואם לא מה אנחנו צריכים לעשות בברכה ותודה

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

(א) חסרים פרטים: האם בצוואה ציווה אבא את כל הרכוש ליורש אחד? (ב) ייתכן מצב בו צוואה אינה חלה על כל הרכוש בגלל השמטה או טעות של המצווה ואז צריך לבקש צו קיום לצוואה וגם צו ירושה לרכוש שהצוואה אינה חלה עליו. (ג) בנק איננו אמור לשחרר כסף ללא צו ירושה או צו קיום. (ד) לא ברורה השאלה האחרונה – האם יש לכם טענה למעורבות אותו יורש בעשיית הצוואה?

שרון

א. בצוואה אבא שלי ציווה את הדירה וכל תכולתה לאח אחד , כמו כן בצוואה הוא כתב שהכסף בבנק והרכב מתחלק שווה בשווה בין כולם ב. לא רלוונטי כיוון שהצוואה מתארת במפורש את מה שציווה המנוח ג. אני יודעת שבלי צו ירושה הבנק לא משחרר את הכסף , השאלה שלי הייתה האם מקבלים צו ירושה על הכסף בלי קשר לבית לגבי שאלה ד. אח שלי פתח את התיק אצל עורך הדין שהוא גם חבר שלו , וגם היה נוכח בצוואה בביטחון מלא , כיוון שאבא שלי היה מבוגר מאוד ולא הייתה לו יכולת להגיע לשם לבד , אח שלי גר עם אבא שלי בדירה לכן זה בטוח שהוא לקח אותו שאלה אחרונה , כמה זמן לוקח עד שמקבלים צו ירושה בהנחה שהכל בסדר מבחינה משפטית תודה על הכל

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

אין מפרקים צוואה לחלקים. צוואה היא מסמך אחד ושלם. לכן יינתן צו קיום (או לא יינתן) לצוואה בשלמותה. לפי המתואר מעלה יש על פני הדברים בסיס להתנגדות לצוואה שמיטיבה עם אותו אח מסויים. הליך מתן צו קיום או צו ירושה עשוי להמשך בין מספר שבועות ועד חודשים רבים - תלוי בעיקר בעומס בלשכה המקומית של הרשם לענייני ירושה ובמשרד האזורי של האפוטרופוס הכללי.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות