מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
צוואה מורכבת
יש לי מצב מורכב. אני אם חד הורית (תרומת זרע) לילדה בת שנתיים. אני מתגוררת בביתה של אמי, שהינה מבוגרת וחולנית (מתהלכת עם הליכון), ואתנו גר גם אחי הבכור והיחיד שהינו בעל פיגור שכלי. ברצוני לערוך צוואה למקרה מותי חו"ח בעוד בתי קטינה. שאלותיי: 1. במידה ואמות באופן פתאומי בעוד אמי בחיים. האם במקרה זה אוכל לצוות בצוואתי שאמי תגדל את בתי בביתה, ולשם כך תעסיק או-פר במישרה מלאה שתגדל אותה? האם המדינה תאפשר זאת לאור העובדה שאמי חולנית ומבוגרת ואחי בעל פיגור שכלי (המדינה תטען שזה יעמיד את בתי בסיכון. בפועל אין כל סיכון)? 2. במידה ואמות לאחר מות אמי. האם במקרה זה, אוכל לצוות בצוואתי שבתי תישלח לארה"ב ותחיה עם בת דודי ומשפחתה? האם המדינה תאפשר זאת? אין לי אף אחד אחר שיכול לגדל את בתי במקרה של חו"ח, ואני חוששת שרשויות הרווחה יוציאו את בתי מהבית וישלחו אותה למשפחת אומנה, שתתייחס אליה בהגינות במקרה הטוב, או יחס גרוע/פנימיה במקרה הרע. אני רוצה להבטיח את המקסימום ע"י צוואה. אשמח לתשובה

כפי שכתבת אכן מדובר בצוואה לא פשוטה. בעקרון את יכולה לתת הוראות כמט כאוות נפשך, אבל במצב בו יש יורש והיורש קטין ואין לו אפוטרופוס טבעי שמסוגל לדאוג לענייניו של הקטין, עשוי ב"כ היועץ המשפטי לממשלה להתערב בהליך למען טובת הילד.
שאלות נפוצות:
יחיאל שייביץ
יהודית
שחר בן-דוד