לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
המודאגת

איזו צוואה עדיפה שני עדים , נוטריון , או מה?

אני אכלתי אותה ושנים מררתי וממררת בבכי על מה שקרה לי איננו רוצים שזה יקרה לבן שלנו מה עדיף מה מומלץ לעשות , ידוע לי שכול צוואה אפשר לתקוף , אך איזה עדיפה ואיך לחזק אותה במקסימום תודה

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

אלו שתי דרכים לעשיית צוואה. מבחינה משפטית הן שוות ברמתן. לכל אחת יש יתרונות וחסרונות, שהפורום אינו מסגרת מתאימה לפרוטן. לפני עשיית צוואה צריך להתייעץ עם עורך דין בעל נסיון בענין. אני נוהג להמליץ על צוואה נוטריונית. אבל לעתים הבחירה בדרך אחת על פני האחרת נובעת משיקולים שאינם משפטיים, אלא אישיים וגם לכך יש חשיבות. יש לזכור שצוואה נבחנת בשני הבטים: דרך עשייתה ותוכנה. צוואה ראוי שתעשה לאחר שיקול דעת ומחשבה יתרה. אם הצוואה נעשתה כדין, קשה לתקוף אותה. יש חשיבות גם לתוכן הצוואה ולניסוחה. רצוי מאוד שצוואה תכתב בלשון פשוטה וברורה ובמשפטים קצרים וברורים. אין חשיבות לכל מיני הקדמות נמלצות בעברית גבוהה, שיש עורכי דין שנוהגים למלא בהן דפים של צוואות. יש חשיבות שההוראות תהיינה ברורות ונכונות ומתאימות לעובדות. יש חשיבות שכל הפרטים (שמות ומספרי זהות של יורשים וכן מספרים מזהים של נכסים כמו מספרי רישוי לרכב או גוש וחלקה לנכסי מקרקעין) יהיו רשומים בדיוק. ויש לזכור שצוואה נעשית על רקע של עובדות קיימות ומצב משפטי נתון. לעתים חלים שינויים במצב כלכלי או משפחתי או חוקי (למשל - דיני מסים) שמשפיעים על הצוואה. לכן רצוי לבחון כל צוואה אחרי כל שינוי שכזה ולשאול האם אין צורך לרענן אותה ולהתאימה למצב קיים.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות