משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותמה אחוזי הירושה המגיעים לאם ברכוש משותף?

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

מה אחוזי הירושה המגיעים לאם ברכוש משותף?

DOR
Dor

אבא ואמא שלי התחתנו שניהם בנישואים שניים. בזמן שאימי הייתה נשואה לאבי (כ-35 שנים) היא הייתה המפרנסת היחידה. כל הרכוש שלהם היה משותף. האבא נפטר, ועכשיו השאלה הראשונית היא כמה אחוזי הירושה המגיעים לאמא? האם מגיעים לה 50% בלבד או שמגיעים לה 50% שלה פלוס 50% מהחצי הנותר?

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

בהעדר צוואה חלקה של אמך ברכושו של האב הוא 50% בלבד. אלה יצטברו למה שממילא שלה.

RE:RE:
DOR
Dor

אם יש להם רכוש משותף ומקבלת 50% אז היא לא באמת יורשת אותו אלא היא לוקחת את חלקה. השאלה שלי היא אם היא מקבלת 50% גם מהחצי של בן הזוג. אני שואל את זה כי כתבת "אלה יצטברו למה שממילא שלה", וזה לא מובן לי. אשמח לעזרה, תודה

RE:RE:RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

כשיש "רכוש משותף" משמעות הדבר היא שהרכוש בבעלות של לפחות שניים. כיוון שאין הסכם הקובע אחרת בין הוריך, לכל אחד מהשניים יש/ היו 50% ברכוש המשותף. כלומר ממילא 50% הם של אמך. אחרי מות אביך, אמך זכאית ל50% מהמחצית שלו. כלומר סך הכל ברכוש המשותף יהיו לה לאחר ירושת אביך 75%.

RE:RE:RE:RE:
DOR
Dor

תודה רבה