לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מאי

ירושה צוואה של סבי לאבי ז"ל

שלום, אבי היה בן בכור מושבניק, האח לקח את המשק אמר שייתן רווחים מהמשק ולא ניתן דבר לאבי ז"ל אין צוואה כך אומרים האחים , במות הסב והסבתא שלי הבית עבר לבן הממשיך שבנה בית ליד הסב והסבתא אף פעם לא ראינו צוואה , נשלח לאח שבנה את ביתו ליד הסבתא וסבא שלי מכתבים מעו"ד בדבר חלק מהקושה אך לא התקבל מענה רק קללות ואיומים , היוםלאחר מות אבי אני מעוניינתלדעת מה הזכויות שלנו זה לא הרווחים כמו העקרון אודה להכוונה לאן לגשת יש לי את תעודת הפטירה של סבי וסבתי ( נאמר לנו לא פעם שהחתמה נעשתה ע"י איומים על ההורים ) מה עושים ? סבי וסבתי ואבי אינם בחיים , אני יודעת שאבי לקח מכך ללב חלה בסרטן .אשמח להכוונה איך להוציא צוואה ? איך לברר מיהו הבן הממשיך לא קיבלנו אף פעם שום מסמך .

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

יש הבדל גדול בזכויות בין מושבים מסוג אחד בהם לא ניתן להעביר זכויות בירושה לבין כאלה (מושבים ותיקים בדרך כלל מלפני קום המדינה) בהם כן ניתן להעביר זכויות בירושה. מומלץ לפנות לועד של האגושה השיתופית של המושב ולברר שם את העברות הזכויות. מקום נוסף לברור - ברשות מקרקעי ישראל. לפי המחוז בו נמצא המושב. בכל מקרה - מומלץ שתפני לעו"ד בעל ידע ונסיון בהעברת זכויות במושבים ובירושה במושבים.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות