מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
האלמן השכיר את הדירה שהיא 3/4 שלי
בס"ד חג שמח , אני בת יחידה ואמא ז"ל השאירה לי בשלמות את חלקה ,3/4 , בדירה וישנו סעיף שמאפשר לאלמן שלה לגור בדירה כל עוד הוא לבד וללא בת זוג , יש צו קיום צוואה , בתחלית השנה האלמן ללא ידיעתי השכיר את הדירה ועבר לעיר אחרת מה עלי לעשות ? תודה מראש וחג שמח

בערון זכויותייך בדירה כפופות לזכויות האלמן כפי שהוגדרו במדוייק בצוואה. לשון הצוואה המדוייקת היא הקובעת. ייעוץ נכון אפשר לתת לך רק לאחר עיון בצוואה בשלמותה. בהנחה שמה שכתבת הוא העתקה מדוייקת של ההוראה בצוואה ובהנחה שאין בצוואה או אין משתמעות ממנה הוראות אחרות וזכויות אחרות, האלמן אינו רשאי להעניק לאחרים זכות שימוש בדירה. את יכולה לדרוש מהשכורים שישלמו לך את דמי השכירות ו/או לדרוש מהם פינוי של הדירה. בהעדר הענות - יש בתי משפט.
תודה רבה לך וחג שמח , אין סעיף נוסף בצוואה ואכן זה מה שכתוב , האם לדעתך עדיף לפנות קודם לשוכר ? האם אני יכולה לפנות לבד לבית המשפט לענייני משפחה ולדרוש פירוק שיתוף ואת חלקי בשכ"ד רטרואקטיבי ? שוב תודה

ראשית - הדברות עם השוכר היא דבר טוב ועשויה לחסוך סכסוכים. וחוץ מזה ראוי מראש לברר את עמדתו. ייתכן ויש לו ענים לעזוב. ייתכן והוא שוכר טוב שייטב לך אם יישאר. שנית - לגבי פניה לבית משפט: אין חובה לשכור שרותי עו"ד. אם את סבורה שאת יודעת מה לעשות וכיצד לעשות זאת באופן נכון - , עלי והצליחי.
אני מאד מעריכה , חג שמח לך וכל אשר תעשה יצליח
שאלות נפוצות:
יחיאל שייביץ
יהודית
שחר בן-דוד