לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שגיא בן אביב

השפעה בלתי הוגנת

שלום רב, ברצוני לפנות אל משרדכם בשאלה לגבי נושא הירושות והצוואות. לפני כשנה אבי נפטר בעקבות שימוש בסמים קשים. בכל תקופת ה"שימוש" שלו ניתקתי את הקשר בנינו, במקביל שני אחיי נשארו בקשר מרוחק מאוד עימו. לאחר פטירתו, אני ואחיי גילינו כי אחיו של אבי ניצל ברגעיו האחרונים את מצבו המטושטש ועל ידי כמה פעולות "שוחד" השיג את חתימתו לשינוי הצוואה , כך שכל מה שהיה מיועד לי ולאחיי יעבור אליו. הרכוש המדובר הוא רכוש בשווי כמה מיליונים ששייך לסבתי, אימם של אבי ואחיו, רכוש אשר על פי צוואתה יחולק בין ילדיה אחרי פטירתה. אחרי הגילוי לגבי שינוי הצוואה של אבי (שנעשה בניצול אדם אשר לא היה שפוי באותם הזמנים), הועלה הרעיון שסבתי תשנה את צוואתה ובעצם 'תעקוף' את אבי והרכוש יגיע ישר אלינו. כיום, סבתי טוענת כי צוואתה "אינה ניתנת לשינוי". ברצוני לשאול אם באמת קיימת האפשרות כי הצוואה אינה ניתנת לשינוי או שזוהי עוד דרך למנוע מאיתנו את הירושה? והאם ערעור על שינוי צוואתו של אבי בנוכח הנסיבות אפשרי?. בתודה גדולה מראש, המשך שבוע נפלא !

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

ראשית - אין דבר כזה "צוואה שאינה ניתנת לשינוי". אחד מעקרונות היסוד של ירושה בישראל הוא החופש לצוות כלומר לשוב ולעשות צוואה חדשה ו/או לשנות צוואה ככל שירצה המצווה. טענה כזאת היא התחמקות של סבתא, או שספרו לה שטויות. שנית - אם לטענתך אביך היה מכור לסמים קשים, אתה יכול להתנגד לצוואתו בטענה נגד חופש הרצון של אביך - זאת טענה להשפעה בלתי הוגנת. אני מניח שלטענתך אביך היה מוכן לעשות הכל כדי לקבל את הסם לו היה זקוק..

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות