משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותויכוח על סדר היורשים

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

ויכוח על סדר היורשים

אבי
אביחי

אדם שלא הותיר צוואה לגבי מקרקעין הנמצאים בחו"ל ובעוד האדם חי בישראל לפני שנפטר קרי מקום הימצאו האחרון של המוריש היה בישראל יש ויכוח לגבי סדר היורשים על מקרקעין הנמצאים בחו"ל . האם סדר היורשים נקבע לפי הדין בישראל או לפי הדין בחו"ל? האם הדין החל בנוגע לענייני מהות (סדר היורשים) הולך לפי מקום מושבו האחרון של האדם קרי הדין בישראל או לפי הדין חו"ל?

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

הכלל לגבי מקרקעין הוא שיחול עליהם דין הירושה במקום המצאם של המקרקעין "דין המקום הזר". אם במקרה שאתה מתאר אותו "דין המקום הזר" מפנה אל החוק הישראלי, יחול חוק הירושה הישראלי. אם איננו מפנה לחוק הישראלי, יחול "דין המקום הזר". יש להיוועץ במומחה לדיני ירושה של אותו מקום.