מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
מחפשת פיתרון לבקשה של אבי
אבי בגיל 91 אימי 85.אנו 4 ילדים הבכור עם נכויות גר איתם.הדירה (קומה 4 ללא מעלית)בה הם גרים רשומה על שם אבי.יש להם 600אשח בחשבון משותף והכנסתו כניצול שואה היא 8000של.לפני שנים אבי נכנס לניתוח ו העביר סכום נוסף של 900 אשח לחשבון משותף אני ואימי.לפני 3 שנים אבי רשם צוואה שהכל עובר לאימי ולאחר מותה לילדים חלוקה שווה אחד מאחיי 55בעל משפחה וחיי בשכירות.כבר כמה שנים לא מרשה להוריי לראות את נכדיהם מהסיבה שרוצה שאבי יתן לו מליון שח לקנות דירה. אבי לאחרונה החליט לתת לו את הסכום ולו רק על מנת להטיב את יחסיו איתם.האח השני מרגיש פרייר ודורש את הדירה במידה ויממש אני ואחי הבכור לא נכללים.אבי עכשיו דורש מימני שאחזיר את כספי החשבון המשותף עם אימי על מנת לתת מליון שח. אינני משתפת פעולה מהסיבה : שקודם טובתם של הוריי עומדת בפניי והיום כבר אינם מסוגלים לעלות 4 קומות .אבי משתולל ולא מבין את התנגדותי לדרישותיו.מה אני עושה? האם זה נכון לרוקן נכסים בשלב זה של חייהם?

כולם צודקים. מי שהורה לילדים צודק כשהוא מעדיף את טובת ילדיו על פני טובתם של זקנים. אביך צודק כשהוא רוצה לנהל את כספיו כרצונו ובגילו חשוב לו יותר לראות נכדים מאשר לצפות רחוק. בגילו אולי הוא סובר שממילא לא יחיה עוד שנה אז מה אכפת לו הכסף. ואת צודקת כשאת חושבת על טובת הזקנים שאין מי שיעזור להם. לפיכך התשובה הנכונה איננה במישור המשפטי אלא כל אחד צריף להחליט לעצמו. לא כתבת מהי עמדת אמך. אם את עומדת על דעתך שיש לשמר אצלך כסף לטובת הורייך - החזיקי בעמדתך ואל תיסוגי.
שאלות נפוצות:
יחיאל שייביץ
יהודית
שחר בן-דוד