מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
0539376325
חזרה לפורום

סתירה בתאור אופן חלוקת רכוש בצוואה

שמש
שמשון

אם בצוואה מופיעה הנחיה במלל "נכסי יחולקו שווה בשווה בין יורשי הבאים" ומיד לאחר מכן רשימה המפרטת את כל היורשים, מול כל שם של יורש מופיע כמה אחוזים יקבל היורש והאחוזים המפורטים מציינים אחוזים שונים לכל יורש סך האחוזים מסתכם למאה אחוז. לפי מה תיקבע החלוקה, שווה בשווה או לפי פירוט האחוזים

RE:
רונן גדות - עורך דין ונוטריון
רונן גדות - עורך דין ונוטריון

לדעתי החלוקה צריכה להיות לפי האחוזים המפורשים שנכתבו ליד שמו של כל יורש. קביעת האחוזים, רישום מדויק של אחוזים שונים, בדיקתם וחישובם כך שיצאו 100% מלמדים כל כוונה מאוד מסויימת של המוריש - לחלק בחלקים שונים. .מי שאינו מתכוון לחלק בחלקים שונים איננו טורח לחשב ולרשום בקפידה אחוזים שונים ליד כל יורש.