משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותשינויים ב % חלוקת נכס שהתקבל בירושה

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

שינויים ב % חלוקת נכס שהתקבל בירושה

נוע
נועה הררי

בית שהיה שייך להורינו הועבר בירושה שווה ל 3 הילדים (אני אחת מהם). האם ניתן בהסכמה בין היורשים לשנות את % החלוקה ברישום העברת הנכס, או לחילופין, האם אני כיורשת, יכולה להעביר חלק מה % שלי בנכס לאחד מילדי, מבלי שאחת מהפעולות הנ"ל תחשב כאירוע מכירה. (כל זה על מנת להימנע בעתיד מסוגיות של מס במכירת בית, אם נמכור בית זה, ולאחר תקופה קצרה ארצה למכור את הבית שלי למשל).

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

לפני קבלת צו ירושה/קיום יכול יורש להסתלק מירושתו. לאחר קבלת צו ירושה/צו קיום ולפני הגשת הצו ללשכת רישום מקרקעין, ניתן לעשות הסכם יורשים ובו לבצע חלוקה של העזבון בצורה אחרת מהרשום בצוואה או בחוק. יורשת יכולה להעביר חלקה לילד שלה רק לאחר קבלה אותו חלק בהליך ירושה מאת הוריה.

RE:
נוע
נועה הררי

ברצוני לציין שעדיין לא עשינו העברת בעלות בטאבו, קרי הבית עדיין רשום על שם ההורים ז"ל.