לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ענת

צוואה - ירושת בית שנקנה על ידי הבת

אמא שלי התגוררה בבית של עמידר 37 שנים לערך , היו לה מעמידר שני בתים מחוברים כי יש לה 8 ילדים , בשנה האחרונה עמידר נתן לאימי את האפשרות לרכוש דירה אחת בסכום לא גבוה (כלומר לממש את הזכות של עבור כל אותם שנים שגרה בשכירות ושילמה שכר דירה ) ודירה השנייה להחזיר להם . אמי רצתה להחזיר להם בית אחד כי הבית כבר היה גדול רק היא גרה בו (התלאמנה לפני 14 שנה וכל הילדים גדלו ) היא הציעה לכל הילדים ואפילו לנכדים מי שרוצה לרכוש את הדירה , כלומר לממש את הזכות שהיא תגור בבית והם יהנו מרכישת הדירה במחיר מוזל . אף אחד מהאחים לא יזם את הקנייה , ואמי פנתה אליי שאעשה זאת על אף שיש לי דירה כבר , היא אמרה לי תקני את הדירה כדאי לך במחיר מוזל וגם היא תהנה מכך שתגור בבית בלי לשלם שכר דירה לאף אחד . עשיתי מאמצים ורכשתי את הדירה מכספי - הדירה על שם אמי כי רק היא יכולה לממש את הזכות קנייה מעמידר .לכן עשינו צוואה אצל עורך דין ונוטריון ובו מצוין כי היא מצווה להוריש את הדירה שרכשתי מכספי ומימנתי את הדירה . בנוסף עורך הדין ייעץ לי להחתים את כל האחים על מסמך שהם יודעים שרכשתי את הדירה וכול... והם מסכימים 5 אחים אין להם בעיה וחתמו 2 מהם מתנגדים לחתום כי הם טוענים שגם להם יש חלק של האבא שנפטר כי זה גם הזכויות שלו מעמידר מה עושים במקרה כזה ? הם יכולה להיות לי בעיה בעתיד ? למרות שרכשתי מכספי ויש לי מסמכים ולמרות שאמי ציינה כבר בפניי כולם כי היו יכולים לקנות את הבית לפניי ולא עשו זאת כי לא היה באפשרותם הכלכלית ?? אני אובדת עצות

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

ייתכן שיש אמת כלשהי בטענות של האחים שלך, אבל ספק אם תתקבלנה על ידי בית משפט בנסיבות שאת מתארת. שימי לב, שברכישה מעמידר יש מגבלת זמן - תקופה במהלכה אמך איננה יכולה להעביר את הזכויות לאדם אחר. אבל אם הילווית לה כסף לרכישת הדירה וכל הדירה רשומה בשמה את יכולה למשל לפעול כמו כל בנק שמלווה כסף לרכישת דירה ולרשום משכנתה על הדירה לטובתך.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות