משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותצוואה בעדים והסתלקות מירושה

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

צוואה בעדים והסתלקות מירושה

אבי
אבי

שלום רב, 1. בצוואה בעדים: האם עדי הצוואה, יכולים להיות אחי המצווה - במקרה שהאחים/העדים, לא נהנים כלל מהצוואה אלא רק בני המצווה, הם הנהנים היחידים מהצוואה ? 2. האם הסתלקות יורש מעיזבון, יכולה להיות גם עבור אחות המוריש, ולא רק עבור אח המוריש (כלשון החוק) ?

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

1. לפי לשון החוק - כן. ככלל עדיף שעדים לצוואה יהיו מי שאין להם קשר משפחתי ישיר למצווה או לזוכים לפי הצוואה. 2. בכל חוקי מדינת ישראל בהם הניסוח הוא בלשון זכר יחיד או זכר רבים המשמעות כוללת גם לשון נקבה יחיד או רבים לפי ההקשר.