מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
חלוקה לא שווה של ירושה (המשך)
תודה רבה. לעניין צו הירושה ,סביר להניח שאם הצליחו לשחרר את הכסף אז זה היה מותנה בהוצאת צו ירושה מלכתחילה.אני זוכר שהדודה פנתה אליי טלפונית ובקשה את מס התעודת זהות שלי. 1)השאלה היא האם מנסיונך יש צורך להתייצב באופן אישי אצל נוטריון על מנת לחתום על היותי אחד מהיורשים ולהציג בפניו ת"ז או שמא מספיק שהדודה ביקשה את מס ת"ז ורשמה אותי כאחד היורשים אצל אחד??? 2) יתכן שהן יטענו שכן הייתה צוואה של הדוד הערירי (הרי מי באמת יבדוק,לא נרצה להיכנס לעימות עם איש)שלפיה הוא מוריש את רכושו רק לאחת משתי האחיות הנותרות ושהיא תעשה עם הכסף ככל העולה על רוחה,במצב כזה כל חלק שקיבלנו הוא כביכול משהוא שהיא בכלל לא הייתה חייבת לתת אלא מטוב לבה ואז אין לנו קייס.אבל !! אם אכן הייתה צוואה שלפיה הדוד מעביר את רכושו לאותה הדודה ,מדוע הן היו כל כך לחוצות שנעביר להן את מס תעודות הזהות שלנו ??? היו מבקשות מספר חשבון בנק,לא היו צריכות ת"ז.. לפי דעתי זה כי זה היה למטרות הוצאת צו הירושה מה שאומר שחלה עליהן החובה לחלק את הכסף שווה בשווה בין כל אחד מ 5 האחים/יות של הדוד הערירי שנפטרו וכל חמישית שווה בין כל ילדיהם(האחיינים) של האחים שנפטרו.

יש לבדוק באתר של הרשם לענייני ירושה האם ניתן צו ירושה או צו קיום. אם ניתן, אפשר דרך האתר לבקש העתק של הצו שניתן
שאלות נפוצות:
יחיאל שייביץ
יהודית
שחר בן-דוד