לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אני שואל

צוואה בכתב יד - יחיד

שלום רב, הנני גרוש , בנותי בנות 7 . ברשותי דירה על שמי בלבד וזה הנכס העיקרי ( מלבד חסכונות פנסיוניים) . אני יכול לכתוב באופן עצמאי כי היורשים הינם הבנות אך אינני מעוניין שהגרושה תקבל זאת בעקיפין בתור האפוטרופוס של הבנות . בכוונתי להורות כי הן היורשות אך את מכלול הכספים נכס ופירותיו וכו' יקבלו רק בגיל 30 . אני מעוניין לרשום כי אחותי/הורי ינהלו את הדברים ( חשבון בבנק, נכס חובותיו ופירותיו וכו) עד להגעתן לגיל 30 . כיצד אני יכול לרשום זאת ? כלומר איזה מנטד אחותי תקבל כאשר היא תבוא לבנק ? איזה מנדט יהיה לה בעת השכרת הדירה ... או כל דבר אחר שיידרש הרי היא לא היורשת .... תודה!!!

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

פורום זה איננו מיועד לניסוח של צוואות מסויימות, אלא למתן תשובות עקרוניות כלליות. אם אתה מעונין בייעוץ פרטני אישי, נא קבע עמי פגישה. לשאלתך - בצוואה יכול המצווה לתת הוראות מאוד מפורטות ולקבוע גבולות סמכות של יורשים ושל בעלי תפקיד אחרים לטובת היורשים. אם כוונתך להותיר צוואה בכתב יד הכוללת הוראות מפורטות שים לב שרצוי שכתב היד יהיה קריא (אך כדאי שלא יהיה שונה מכתב היד הרגיל שלך, כדי שלא תעלה טענה שלא אתה כתבת צוואה מסויימת ואז צוואתך עלולה להיפסל. כמו כן אם כוונתך להותיר הוראות מפורטות ומורכבות, רצוי לכתבו ולנסח בברור את כל ההוראות כדי שניתן יהיה להבין את צוואתך נכון. .

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות