משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותפירוט של דירות וחשבונות בנק בצוואה

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

חזרה לפורום

פירוט של דירות וחשבונות בנק בצוואה

אבר
אברהם

שלום רב, אני אלמן בן 88 יש לי 2 בנים בשנות החומישים שניהם לא נשואים. עשיתי צוואה בכתב יד והורשתי להם את כל רכושי בחלקים שווים. בצוואה פירטתי את הדירות וחשבונות הבנק שלי, האם זה בסדר ? יש אומרים שזה מיותר, כי במילא דברים כאלה יכולים להשתנות ו וצריך רק לכתוב שאני מוריש את כל רכושי בחלקים שווים ללא פירוט.

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות(נכתב ע"י: אברהם)

אפשר כך ואפשר כך. אם בחרת בפירוט, אפשר להוסיף משפט שההוראות בצוואות מתייחסות גם לנכסים שיהיו חליפיים לנכסים המצויינים בצוואה. חלק חשוב מאוד בצוואה הוא לקבוע יורש במקום יורש או יורש אחר יורש במקרה של אסון לבנים.