מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
שאלת איזון ושוויון בחלוקת רכוש
שלום, ההורים שלי עשו צוואה הדדית לפיה לאחר מותם הדירה שלהם תעבור אלי, שכן הם סייעו לאח שלי לרכוש את הבית שלו. אמי נפטרה וכעת אבא שלי אמר שהוא מעוניין לרכוש לי דירה במקום לחכות לדירה שלהם ושאני ואחי נחתום על הסכמה לשינוי. אלא שאז גיליתי שבשינוי שנעשה הבית של ההורים ילך לאח שלי בלבד. הופתעתי מההחלטה הזו שכן הוא גם קיבל סיוע ברכישת הבית שלו, הוא גם קיבל את כל התכולה (ריהוט ומכשירי חשמל), הוא גם קיבל רכב יקר ועוד דברים רבים (כשאני לא קיבלתי שום דבר זה). זה מרגיש לי אי הוגנות (מה גם שגם הדירה שאוכל לקבל היא בתקציב מאד מוגבל) ושוחחתי על כך עם אבא שלי. הוא לא מסכים ולא ממש מוכן לשמוע. אני באמת שרוצה כעת דירה משלי ואני גם לא מעוניינת להתגורר בעתיד בדירה שלהם, אבל אני מרגישה לא נח עם השינוי הזה. אשמח לדעתך המקצועית. מה נכון לעשות כדי שזה יהיה מאוזן והוגן? אני לא יודעת מה לעשות וכנראה שזה גם לא ישתנה. לא יודעת אם לחתום או לא וקיבלתי אולטימטום של מס' ימים. תודה

בעקרון - מצווה יכול לשנות את צוואתו כרצונו ולקבוע את תוכן צוואתו כרצונו. צוואות הדדיות הן מכשיר משפטי עליו חלים כללים קצת שונים. מכח כללים אלה: ייתכן שאביך כבול לצוואת אמך; ייתכן שכל צוואה חדשה שייעשה תיסוג ותתבטל מפני הצוואות ההדדיות שעשה עם אמך. אשמח לתת לך תשובה מדוייקת וייעוץ מדויק יותר. אבל אוכל לתת לך רק לאחר עיון בצוואות של אביך ושל אמך במסגרת פניה ישירה אלי. . והתשובה לא תינתן במסגרת פורום זה, שאינו מיועד לייעוץ אישי פרטני
שאלות נפוצות:
יחיאל שייביץ
יהודית
שחר בן-דוד