מנהלי הפורום
צוואה והגנה נדרשת מקדימה
אני רווק ללא ילדים, אין לי צוואה, והירושה על פי חוק עבור לאחותי וילדיה. בעת הקורונה מאופי ההגבלות הייתי יותר בקשר חברי בלבד עם שכנה חד הורית שיש לה בן זוג שלא גר איתה. בגלל הקורונה עשינו הרבה פעיליות ביחד, לאחר הקורונה שמתי לב שכל פעם שמפגשים פעם בחודש אולי מפגש חברתי ספונטני קצר, היא מצלמת אותי עם הילד שלה. היא ובן זוגה די עניים, לי יש דירה, ואני נוטה להאמין שיתכן והיא בבונה תיק להראות שיש קשר מעבר לשכנות חברית, וחד משמעית לא היה ואין. אישה מאוד מתוחכמת. שאלתי האם רק צוואה תגן, או שצריך להכין איזה התייחסות מסודרת יותר, מי לא ירש בכל מקרה, מצד אחד זה לא וודאי מצד שני יש סיכון, אני מבקש עצה לפעולה או שתיים שתהווה מכשול מסויםחוץ מצויאה שניתן לערר עליה, "איזו פעולה שלא מעירה את המתים"אבל יוצרת הבהרה בעניין הסיכוי להציג זאת כקשר סמוי, אם קורה לי משהו. מחוץ לצוואה ניתן לבצע דבר שחוסם זאת או בנוסף. בעיקר משהו שימנע בכלל את המהלך, זו הרגשה שאני חש שאיני טועה לגביה.

צוואה שנעשתה כדין לגבי צורתה הרשמית ושנערכה כראוי לגבי תוכנה היא מסמך מוגן. אין "ערעור" על צוואה. יש אפשרות להתנגד לצוואה. אף מסמך איננו מהווה הגנה מושלמת ומוחלטת מפעולות זדוניות. בענין כפי שתארת אפשר לטפל באמצעות תוכן הצוואה. אפשר באמצעות מסמך חיצוני, שייעשה במקביל לצוואה. אשמח לעזור בעשיית צוואה מתאימה, שתקיים את רצונך לאחר פטירתך, ובהכנת מסמך נילווה מתאים, שיוסיף הגנה לשמירת רצונך והבטחת קיומו. .