מנהלי הפורום
הסבר על חלוקת צוואה באחוזים
שלום. אמי נפטרה וערכה צוואה רציתי רק לברר עפ"י הצוואה כמה אחוזים אני מקבלת. חשוב לציין שאבי נפטר לפניה. אנחנו 4 ילדים והחלוקה שרשום בצוואה כך: לבת מס' 1 מחצית מעזבוני. ילד מס' 2 שישית מעזבוני. ילדה מס' 3 שישית מעזבוני וילד מס' 4 שישית מעזבוני. אני ילדה מס' 3 מה הכוונה שישית כמה זה יוצאת באחוזים. ואשמח לדעת כמה אחות מס' 1 מקבלת באחוזים.

ראשית - בחישוב חלקים בעיזבון ובירושה עדיף להשתמש בשברים פשוטים, הנותנים תוצאה מדוייקת יותר, ולא להשתמש באחוזים. שנית - מי שאחוזים חשובים לו, שילמד אלגברה בסיסית, או ישתמש במחשבון. יש כזה בכל טלפון חכם. ולמי שאין טלפון חכם, או מכונת חישוב - 100:6= 16.666666 אחוזים. 100:2=50%
תודה על התגובה. אבל משהו לא מסתדר לי אשמח שתעזור לי בחישוב כלומר. האבא נפטר לפני האמא ולכן החלק של האמא בדירה עלה ל75% מהדירה והיא רשמה בצוואה שאחות אחת מקבלת מחצית מעזבונה אז האם מבינה נכון שהיא מקבלת 37.5% והחצי השני שהוא 37.5% מתחלק בין שלושת האחים האחרים כל אחד מהם מקבל 16.66%כאן זה לא מסתדר לי אם נחשב 16.66 כפול 3 אחים זה מגיע ל 49% לשלושתם יחד זה עובר את ה37.5% בבקשה אם אפשר להסביר לי. תודה

מי שמבקש תשובה, ראוי שיפרט את כל העובדות מראש. למשל שהאב מת ועזבונו חולק לפי חוק! ציינתי - חישובים כאלה עושים בשברים פשוטים ולא באחוזים. החלוקה של הדירה לאחר שתי הפטירות והצוואה תיתן תוצאה כזאת: בת מספר 1 תקבל 7/16 מן הדירה. בנות 2-3-4 תקבלנה 3/16 מהדירה - כל אחת מהן. 7+3+3+3 \ 16 = 16\16.