משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותהסבר על חלוקת צוואה באחוזים

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

הסבר על חלוקת צוואה באחוזים

גול
גולדה

שלום. אמי נפטרה וערכה צוואה רציתי רק לברר עפ"י הצוואה כמה אחוזים אני מקבלת. חשוב לציין שאבי נפטר לפניה. אנחנו 4 ילדים והחלוקה שרשום בצוואה כך: לבת מס' 1 מחצית מעזבוני. ילד מס' 2 שישית מעזבוני. ילדה מס' 3 שישית מעזבוני וילד מס' 4 שישית מעזבוני. אני ילדה מס' 3 מה הכוונה שישית כמה זה יוצאת באחוזים. ואשמח לדעת כמה אחות מס' 1 מקבלת באחוזים.

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

ראשית - בחישוב חלקים בעיזבון ובירושה עדיף להשתמש בשברים פשוטים, הנותנים תוצאה מדוייקת יותר, ולא להשתמש באחוזים. שנית - מי שאחוזים חשובים לו, שילמד אלגברה בסיסית, או ישתמש במחשבון. יש כזה בכל טלפון חכם. ולמי שאין טלפון חכם, או מכונת חישוב - 100:6= 16.666666 אחוזים. 100:2=50%

RE:RE:
ZHA
zhavap27

תודה על התגובה. אבל משהו לא מסתדר לי אשמח שתעזור לי בחישוב כלומר. האבא נפטר לפני האמא ולכן החלק של האמא בדירה עלה ל75% מהדירה והיא רשמה בצוואה שאחות אחת מקבלת מחצית מעזבונה אז האם מבינה נכון שהיא מקבלת 37.5% והחצי השני שהוא 37.5% מתחלק בין שלושת האחים האחרים כל אחד מהם מקבל 16.66%כאן זה לא מסתדר לי אם נחשב 16.66 כפול 3 אחים זה מגיע ל 49% לשלושתם יחד זה עובר את ה37.5% בבקשה אם אפשר להסביר לי. תודה

RE:RE:RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

מי שמבקש תשובה, ראוי שיפרט את כל העובדות מראש. למשל שהאב מת ועזבונו חולק לפי חוק! ציינתי - חישובים כאלה עושים בשברים פשוטים ולא באחוזים. החלוקה של הדירה לאחר שתי הפטירות והצוואה תיתן תוצאה כזאת: בת מספר 1 תקבל 7/16 מן הדירה. בנות 2-3-4 תקבלנה 3/16 מהדירה - כל אחת מהן. 7+3+3+3 \ 16 = 16\16.