מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון
רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.
תביעה נגד עזבון בגין ליקויים
שלום רב, אדם שהיה הבעלים של הדירה מעליי השכיר אותה לזוג שביצע שיפוץ מקיף בדירה. כתוצאה מהשיפוץ למעלה נגרמו ליקויים ונזקים בדירה שלי. שוחחתי על כך עם המנוח כשהיה בחיים והוא "מרח" אותי מפעם לפעם עד אשר נפטר. כיום, הליקויים והנזקים עדיין קיימים. ידוע לי כי יורשיו מתכוונים למכור את הדירה שלו (זו שמעליי) ואני רוצה להגיש תביעה לתיקון הליקויים עוד בטרם יימכר הבית ויגיע רוכש חדש שכלל לא יכיר את הסיפור (תיקון הליקויים דורש תיקון גם בדירת המנוח). כנגד מי אני מגיש את התביעה? במצב רגיל הייתי מגיש כנגדו היות והוא הבעלים והוא האחראי (נוסף על השוכרים שביצעו את השיפוץ - יש לו אחריות כבעלים). אך כעת (נפטר לפני כחודש) - לא יודע אם יצא צו ירושה או לא ומי היורשים אבל כן יודע שצריך להגיש תביעה עכשיו כי אחרי שהדירה תימכר לא יהיה למי לפנות. תודה

משונה שאתה יודע מה היורשים מתכוונים לעשות אבל אינך יודע מי היורשים. אם לפי דעתך השוכרים אחראיים יחד עם בעל הדירה, תגיש תביעה נגדם ונגד בעל הדירה הרשום. אני מניח שהשוכרים - אם אמנם יש להם אחריות משפטית כלשהי - ישתדלו למצוא את יורשי המנוח ולצרפם להליך המשפטי. מוצע להתחיל במכתב דרישה למנוח ולשוכרים. בדרך כלל בבתים משותפים יש למי שמנהל את ענייני ועד הבית מידע כלשהי על מגוריהם של בעלי הדירות. .