מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון
רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.
מימוש הסכם גישור הנוא ירושה
שלום ! יש לי ולאחותי בעיה עם אח שלנו שכן הוא לא חותם על המסמכים בבנקים לחלוקת הכסף בבנקים השונים גם לאחר שכולנו חתמנו על הסכם גישור בנושא הירושה . השאלה היא האם אני יכולה לפנות באופן ישיר לבית המשפט לענייני משפחה ב"בקשת לאכיפה" של הסכם הגישור (אני לא מעוניינת שבית המשפט ימנה מנהל עיזבון שכן זה יעלה לנו הרבה כסף ) והאם אני ואחותי יכולים להגיש את הבקשה לבד ? . תודה ויום טוב. מליה

1. אם הסכם הגישור אושר בבית המשפט, כי אז יש לכן פסק דין שאפשר לפעול לאכיפתו. 2. לא ימונה מנהל עיזבון אלא אם יש צורך אמיתי בכך. 3. איני יודע מה תוכן ההסכם שלכן. אבל - אם אין הוראה אחרת סותרת בהסכם הגישור - אתן יכולות לפנות לבית משפט בתביעה ל "צו עשה" כלומר הוראה של בית המשפט לאח לחתום על מה שצריך ואם ימשיך להימנע, הסמכה של שתיכן או מי מכם לחתום בשמו ובמקומו על כל הדרוש לחלוקת הכסף. עם הצו הזה ניגשים אל הבנקים. ותבוצע חלוקת הכספים. 4. יש לדרוש לחייב את האח בהוצאות משפט בשל הצורך בהגשת בקשה כזאת| 5. אין חובה להשתמש בשירותי עורך דין, אם ידועים מה לעשות ואיך לכתוב.