לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
טובה טלקר

תגובת היועץ המשפטי

שלום. אשמח לדעת מה פירוש דרישת פרטים באתר רשם הירושה? מה יכול להיות חסר בפרטים ועד כמה זה יכול להתעכב בגלל סיבה זו? תודה לך.

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

דרישה לפרטים נוספים היא דרישה ששולח ב"כ היועץ המשפטי, שהוא עו"ד במשרד האפוטרופוס הכללי, בעקבות עיון בבקשה לצו ירושה או לצו קיום צוואה. הדרישה יכולה להיות בקשה להסבר לגבי עובדה שאינה ברורה, או למתן הצהרה נוספת או בענין עובדות שלפי דעתו של אותו עו"ד יש להן משמעות חשובה. למשל: כאשר יש בקשה לקיום צוואה בכתב, תתכן דרישה למתן הצהרה לשם אימות שאכן מדובר בכתב ידו של המנוח. לפעמי יש יורש שנפטר או יורש קטין ואז מתבקשים פרטים נוספים. . אם לא תנתן תגובה לדרישה או שהתגובה שתנתן לא תשביע את דעתו של ב"כ היועץ המשפטי, הוא עשוי להתנגד למתן הצו המבוקש. במקרה כזה יש לרשם שיקול דעת האם לתת צו או להעביר הענין לבית המשפט לענייני משפחה. משך זמן העכוב תלוי בגורמים רבים ויכול להיות ממספר ימים ועד לחודשים.

ד.ב

עו"ד רונן גדות שלום. אחי המנוח נפטר לפני כחודשיים. ברשותי צוואה בכתב יד מאחי, לי הוריש הכל בצוואתו כולל חשבון יחיד שהיה לו בחו"ל. אחד מבני המשפחה טוען שהמנוח לקח אותו לבנק בחו"ל לפני כשנתיים (אחרי כתיבת הצוואה) והכניס אותו כשותף לחשבונו. המנוח היה אדם אמיד וניהל את החשבון כל השנים לבדו ובטוח שבמידה ויש לו שותף בחשבון זה למקרה חרום ולנוחיות המנוח, כי היה חולה בשנותיו האחרונות. מה הדין אומר: האם הצוואה גוברת בכל מקרה, או שותף בחשבון יהנה מחלק מהירושה? האם אני צריך הליך בקשה לצו קיום צוואה רגיל, או נושא שותפות בחשבון המנוח מצריך פעולה אחרת שלי? תודה רבה על הרצון הטוב לסייע לכולם.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות