לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ח.ג

מקווה שסוף סוף הצדק יצא לאור.

שלום. אני יורש יחיד עפ"י צוואה בכתב יד, כל הצוואה ערוכה בכתב ידו של אחי המנוח, עם כל פרטיו, ת"ז כולל תאריך וחתימתו. (ללא עו"ד או עדים). להלן תוכן הצוואה: הכותרת: הצהרה אישית: התוכן: "אני החתום מטה: שם פרטי ושם משפחה ת"ז וכתובת, מיפה כוחו של פלוני לפעול בשמי ולמשוך כל כספי מסניף בנק בישראל מס' חשבון. כמו כן רשאי הוא במקרה פטירה (חס וחלילה) להיות בעל כספי, הבלעדי מחשבוני בבנק פלוני בחו"ל. זאת אני עושה מרצוני הטוב, היות ואני רווק וללא משפחה משלי. אני יליד...מס' ת"ז של היורש..פרטי היורש ות"ז וחתימה עם מס' ת"ז. זוהי כל הצוואה. את הצוואה הוא ערך בצורה חשאית, לבדו ללא מעורבות של איש ומסר לי אותה במפתיע. בעריכת הצוואה הוא היה עצמאי פיזית ושכלית ובדעה צלולה לחלוטין. למנוח יש עוד משפחה קרבה ראשונה והם האחים שלנו שרובם מתנגדים לבקשתי לצו קיום צוואה, מנסים לשכנעי לוותר על הצוואה ולא משתפים פעולה. לציין שכל החיים לי קשר מיוחד עם המנוח שבחר לגור בסמיכות אלי בשנותיו האחרונות ותמכתי בו ועזרתי לו בכל ושאר האחים ממש התעלמו ממנו, ולא הציעו שום עזרה. אלו אחים שהוא תמך בהם ועזר להם כל החיים, והוא היה מאוד ממורמר מהתיחסותם אליו. המנוח היה אדם אמיד שתמיד עזר לכולם. שאלתי- האם הצוואה נראית לך בסדר? האם אוכל כבר להגיש בקשה לצו קיום צוואה לרשם לעינייני ירושה ללא פרטי האחים ובכלל כיצד אתה מציע לי לפעול? תודה רבה על כל הסיוע.

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

1. נראה לי שכבר שאלת מספר פעמים באותו ענין עצמו, ללא הצגת תוכן מדוייק של המסמך. ועל כל פנים שאלה זאת כבר נשאלה בצורה אחרת בפורום זה. 2. נא עיין בתשובות קודמות שנתתי גם לגבי הפרטים שיש לציין. 3. בהצלחה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות