לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שלוקומו

צוואה

שלום אבא שלי בן 85 שירת בצבא קבע ושם יש ביטוח חיים אנחנו שני אחים (אנחנו המוטבים) . כמו כן הדירה הועברה על שמנו בעידודו של אבי . חוץ משני אלו אין לאבי נכסים או כסף !! העיניין הוא המטפלת שלו ישראלית (מספר שעות שבועיות ע"י חברת כוח אדם)שטיפלה בו 7 שנים עוזבת עקב מעבר למטפלת זרה . אבי רוצה להכניס אותה לצוואה ולתת לה אחרי ... סכום כסף . אמרתי לו שלא נראה לי, שהוא יכול לפנק אותה במה שבא לו אבל לא בקשר לצוואה שזה יותר משפחתי בעיני . זו לא צוואה רשמית (לא ראיתי) אבל זה דף בו הוא כנראה כתב את הדברים נגיד והוא נותן לה מכתב בו הוא נותן לה סכום כלשהו ... אני לא בטוח שהיא היחידה שהוא רוצה לפנק אחרי... למי בדיוק היא תפנה עם מכתב זה ? תודה מראש על תשובתך

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

ראשית עליך לזכור שכל עוד אביך תקין מבחינה שכלית הוא יכול לעשות כרצונו ברכושו. "המכתב" המתואר יכול להוות צוואה, אם מתקיימות לגביו דרישות הסף של צוואה. אני מניח שאותה אשה תפנה ליעוץ משפטי עם המסמך המקורי. המכתב המתואר יכול לכאורה להיות גם התחיבות לשלם כסף. גם התחיבות כזאת אפשר בנסיבות מסויימות לאכוף עליכם היורשים.

שלוקומו

תודה רבה וערב טוב כן אבי צלול אבל לא יודע להתנהל כספית . רק חידוד קטן... לאבא יש הלוואות דרך כרטיסי אשראי, בעו"ש יש אולי 5000 ש"ח הכסף מביטוח החיים נכנס לעו"ש של אבא? ומשם יילך לכיסוי חובות ... אני לא סתם מוטרד אבא שלי די לארג' ופזיז ואנחנו לא יודעים מה מצפה לנו ... שוב תודה ולילה טוב

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות