מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון
רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.
המשך צוואה בבית חולים
בני המשפחה יהיו בבית החולים למתן הסבר ולאחר מכן יצאו מחוץ לבית החולים ורק אז תיערך הצוואה , האם בסדר?

אם תהיה מחלוקת בין יורשים לגבי הירושה, רק בית המשפט יחליט האם מה שארע היה "בסדר". אם צריך לתת הסברים ליורשים ולבני משפחה, מומלץ לעשות זאת בנפרד. הדגש הוא על כך שבעת עירכת הצוואה עצמה ובמיוחד בעת חתימתה, המצווה לא יהיה מוקף ביורשים או בבעלי ענין בירושה. רצוי שאף אחד מהם לא ינכח כלל בעת התיעצות בין מצווה לעו"ד ובעת החתימה בפועל.
תודה על סבלנותך. בעת העריכה ובעת ההחתמה לא יהיו נוכחים היורשים. שאלה לי נוספת, לאחר החתימה המצווה מבקשת לכנס את היורשים ולהסביר להם מה כתבה בצוואה לרבות הפקדת הצוואה אצל אחד מהם. האם זה בסדר?

ב ס ד ר ג מ ו ר !