משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותטעות קולמוס בצו קיום

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

טעות קולמוס בצו קיום

איי
אייל

בעקבות קושי בהעברת צוואה בטאבו, בבקשה לצו קיום, רשם הירושות התבקש לנקוב בשמות ספציפיים+ציון מס' ת.ז של הנכדים היורשים עפי צוואה. כך נעשה ,אלא שהושמטה ספרה אחת מאחד מספרות הזהות של אחד הנכדים.השם היחודי ושאר הספרות -נכונות. מה עושים? היתכן שבטאבו לא יידרשו שוב תיקון לצו קיום בגלל טעות קולמוס בולטת זו?

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

בלשכת הרישום אין בודקים נכונות מספרי הזיהוי אלא רושמים אותם כפי שהם מופיעים בצו. אם מדובר באחתמהספרות של מספר הזהות (למעט 0 בהתחלה] חשוב מאוד לתקן כבר כעת. אם הטעות היא של הרשם יש לפנות מייד בבקשה לרשם הירושה ולבקש לתקן ולהגיש את הצו המתוקן לרישום. תיקון כעת יחסוך עגמת נפש מרובה בעתיד.