משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

חזרה לפורום

ירושה וחובות

איי
אייל

אבי נפטר לפי מספר שנים . הוא השאיר נכסים וגם חובות ובהם גם תיקי הוצאה לפועל נגדו . על חלק מהנכסים היו עיקולים אך הנכסים עברו על שמי בטאבו כאשר העיקול עדיין מופיע שם. הנכסים שלא היו עליהם עיקולים גם עברו משמו לשמי . 1. האם במידה ויחודשו ההליכים נגד אבי ז"ל, יוכלו לבקש למכור את הנכסים שכבר עברו על שמי בטאבו ? 2. האם יכולים לפגוע לי בנכסים קיימים שלא ירשתי והם שלי מכספי ? כלומר שיתרחבו ויפעלו נגדי אישית בגין חובותיו ? 3. נניח שיש מי שרוצה לתבוע את עזבון אבי בגין חוב כלשהו,הוא יכול בהמשך לעקל את נכסיו שירשתי גם בעוד כמה שנים,מתי שרק ירצה ? כלומר מה שירשתי בעצם תמיד נמצא בסכנה, אלא אם כן הנכס נמכר כבר ....? תודה.

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות(נכתב ע"י: אייל)

הכלל הוא שהיורש יורש גם חובות ולא רק זכויות. אם ירשדת נכסים כפופים לעיקול, יכולים הזוכים להמשיך בהליכים כלפיך. מעבר לכך חלים כללים רגילים של התיישנות ושל שיהוי שעויים למנוע פתיחת הליכים חדשים או חידוש הליכים שהופסקו.