לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
חיים

דירה בירושה ללא צוואה

שלום רב אני אחד מתוך 9 יורשים של דירת מגורים. בהעדר צוואה ברור שהנכס יחולק בין כל 9 האחים. במקרה שלי, אני מעוניין לרכוש את הדירה משאר האחים וישנה מחלוקת לגבי הסכום. ע"פ הערכת שמאי שויי הדירה הוא 600 אולם לטענת האחים הדירה שווה כ-950 (לפי גישוש / נסיון מכירה באתר יד 2). האם קיימת לי "זכות בכורה" כלשהי על פני צד-ג'? האם בית המשפט יכול לקבוע שמחיר השמאי הוא המחיר שעלי לשלם? תודה

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

אם אין צוואה ואין הסדר יורשים, כולכם תהיו בעלים במשותף של דירה. במקרה כזה אין לירושה משמעות (אלא לענין המסים). מצבכם כמצבם של כל שותפים במקרקעין שרוצים לפרק ת השיתוף. אם אין הסכמה בין כל השותפים על פרוק השיתוף (לגבי עצם הפרוק או המחיר או התנאים), יש להגיש תביעה לפרוק שיתוף במקרקעין. במקרה כזה, אם לא יוסכם מחיר בין כל השותפים, בית המשפט ימנה כונס נכסים לביצוע המכירה וזה יצטרך לשכור שרותי שמאי מקרקעין. המחיר שיקבע השמאי יהיה המחיר הקובע, אלא אם בית המשפט יקבע אחרת. בהליך של פרוק שיתוף ניתנת עדיפות לרכישה על ידי אחד השותפים במחיר המרבי שניתן להשיג. אם לא יסכים למחיר המרבי, יוצע הנכס לכל אדם. אוכל לעמוד לשורתך בענין זה.

חיים

תודה על התגובה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות