מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
ירושה של מי?!?!
הי, שאלתי אומנם מסובכת אבל אשמח שתעזרו לי בנדוןן. לפניי שש שנים אימא שלי נפטרה השאירה משק במושב (שווה המון כסף) שאח שלי גר שם עד היום (נשוי +3) (המשק רשום ע"ש אימא שלי עדין) אח שלי מספר שאימא השאירה את המשק על שמו (בן ממשיך) ויש צוואה בנדון, עד היום הוא מתעלמם ממני ולא מראה לי את הצוואה. הסברתי לו שאני פונה לעורך דין לבדוק את הנושא.פניתי לרשם הצוואות ולצערי נהנתי בשלילה אין צוואה מופקדת. השאלות שלי: האם מגיע לי חלק מהמשק? אם הוא באמת בן ממשיך אין לי שום זכות חלקי? פיצוי? יש מקום בכלל להתחיל הליך ? או יותר נכון לשאול מה אתם ממליצים לי לעשות?

אי אפשר לתת תשובה ללא ידיעת כל העובדות. אהל הנה הסבר עקרוני כללי ביותר. 1. יש הבדל בירושות במושבים בין חלק מן המושבים הותיקים מאוד לבין מושבים אחרים. במקצת מן הותיקים יש לחברים זכויות חכירה רשומות ואז הם יכולים להוריש אותן כמו כל נכס אחר – כמו כל דירה רגילה – ואז הצוואה קובעת. ברוב המושבים הזכויות אינן ניתנות להורשה. מי שמקבל את הזכויות הוא מי שהוגדר ונרשם כ"בן ממשיך". אם לא נרשם כך, אין זכויותיו טובות משלך. 2. אם אינך רוצה לוותר - ראשית יש לוודא האם באגודה השיתופית (המושב) אכן אחיך רשום כבן ממשיך. שנית – יש להחליט האם מוכנים להשקיע כסף ולהלחם קצת. 3. לדעתי - אם יש צוואה ואיננו מראה לך את יכולה לנקוט הליך של בקשת צו ירושה כאילו אין צוואה. אם ירצה להגן על זכויותיו, אחיך ייאלץ לחשוף את הצוואה ולהגיש אותה לרשם לענייני ירושה. אז תחשפנה כל העובדות ואז תדעי עם מה עלייך להתמודד. 3. לאחר כל אלה אפשר יהיה לדעת מה מגיע לך. דרך צלחה.
שאלות נפוצות:
יחיאל שייביץ
יהודית
שחר בן-דוד