שכ"ט שנפסק ע"י בית משפט
קיבלתי פסק דין לגבי מזונות בו נפסקו גם 10000 ש"ח הוצאות התובעת ושכ"ט עו"ד. אלא שאז הודיעה לי עו"ד שלי שהכסף מגיע אליה מכיוון שאני חתומה לה בחוזה שכל מה שיפסק בבית משפט יגיע לידיה.מכיוון שהגעתי לעו"ד הזו דרך חברתי שעובדת אצלה לא בדקתי לעומק וסמכתי שרוצים בטובתי ולהגן עלי ולכן לא שמתי לב כלל לסעיף זה ומן הסתם הוא לא הובא לידיעתי. מה גם שלא קיבלתי עותק מהחוזה הנ"ל. לאורך הדיונים הטעתה אותי עו"ד שלי וגרמה לי להבין שהיא דורשת הוצאות הדיונים עבורי ואמנם זו היתה הסיבה היחידה בגינה ביקשתי החזר הוצאות בחושבי שהוא מגיע אלי. מן הסתם השופטת לא היתה פוסקת סכום זה במידה והיתה יודעת שהכספים לא מגיעים אלי. מיותר לציין שאני שילמתי את כל הנדרש עבור עו"ד. האם ניתן לערער או לעשות בירור בנוגע לעניין זה? אשמח לתשובתך, מאיה.
שלום רב, כמובן שכל הדרכים פתוחות בפנייך בעניין זה (פנייהה לביהמ"ש או ללשכת עורכי הדין), אולם אדגיש כי ככל והדבר הוסדר בהסכם ביניכן (והמדובר בסע' שקיים בהסכמי שכ"ט רבים), אזי דומה שעורכת הדין אכן זכאית לסכום זה. יחד עם זאת, הדבר תלוי בנסיבות העניין.
תודה על התשובה! אך רציתי לדעת איך פונים לבית המשפט? האם בדרך של ערעור על פסק הדין כולו, דבר שאינני רוצה. או שניתן להגיש בקשה לבירור רק לגבי אותו שכ"ט? ואם כן אז איך? כנ"ל לגבי לשכת עורכי הדין, איך פונים אליהם? האם יש דרך פורמלית כלשהי? האם בכלל יש סיכוי או שנגזר דיני וחבל על המלחמה? תודה, מאיה.